Planten zijn natuurlijk hartstikke leuk en zo vinden heel veel mensen het wel fijn om wat groen in hun woning te hebben. Met planten kan je gelijk een andere sfeer in je huis creëren en dit is bijvoorbeeld een hele goede manier van decoreren. Natuurlijk moet je daarna ook nog goed voor je planten zorgen en dit is echt niet altijd een makkie. Zo moet je je planten regelmatig water geven en dit is ook weer voor elke plant anders. De verzorging van een plant ligt vaak voor een groot deel aan het type plant en de afkomst hiervan. Deze informatie kan je nou goed terug vinden op een plantenpaspoort en hier staat alle verplichte en belangrijke informatie over de plant.

 

Een mooie plant kopen

Je wil een nieuwe plant voor in je woning en je gaat daarom naar een tuincentrum. Misschien weet je al precies wat voor plant je wil, maar vaak is dit niet het geval. Zo zijn er ontzettend veel verschillende planten waar je uit kan kiezen en dit kan de keuze nog weleens erg lastig maken.  Elke plant is ook weer compleet anders en moet je daarom ook op een andere manier verzorgen. Belangrijke informatie kan je vinden op een paspoort voor planten en dit klinkt misschien de eerste keer heel raar, maar dit is echt een verplicht iets.

 

Waarom?

Sinds december 2019 zijn er andere regels voor plantenpaspoorten en meer planten hebben tegenwoordig zo een paspoort voor planten nodig. Een plantenpaspoort is verplicht voor het verhandelen van alle voor opplant bestemde planten binnen de Europese Unie. Dit zijn dus een heleboel verschillende soorten planten en ook bloembollen vallen hieronder! Op een plantenpaspoort zie je de verplichte informatie over de desbetreffende plant en op die manier weet je eigenlijk al veel over je plant. Zo kan je hier de botanische naam van de plant zien en ook de traceerbaarheidscode.

 

Hoe?

Zo een plantenpaspoort kan op verschillende manieren bij de plant gevoegd worden en dit moet ook heel zorgvuldig gebeuren. Er is een vaste volgorde waar een plantenpaspoort aan moet voldoen en anders is deze niet geldig. Je kan bijvoorbeeld het plantenpaspoort printen op de pot waar de plant in zit of je kiest ervoor om het paspoort te printen op een steekkaart die je vervolgens in de pot kan steken. Dit paspoort wordt dan ook geprint met een speciale printer, zodat je zeker weet dat het plantenpaspoort correct en goed leesbaar bij de plant zit.

 

Categories: Zakelijk