In een bedrijf gaat het niet alleen maar om werknemers die het werk verrichten. Onderlinge relaties maken ook deel uit van een bedrijfscultuur en dat is belangrijk omdat, dit aangeeft hoe de omgang van mensen met elkaar is. In een bedrijf heb je altijd mensen die beter met de ene persoon kunt opschieten dan met de ander, dat is ook heel normaal. Maar die onderlinge relaties mogen gewoon niet ontbreken want zo is het allereerst erg saai qua sfeer, je hebt dan niemand die jouw kan ondersteunen als je ergen tegenaan loopt en je kunt dan ook niet van anderen leren.

Normale/ goede banden binnen een bedrijf zorgen ervoor dat je sneller kunt vertrouwen op je collega´s. Soms voer jij je werk uit en dan loop je vast maar, misschien is er wel een collega die je daarbij zou willen helpen. Ook in de pauze(s) wil je natuurlijk het liefst wel even kunnen kletsen met anderen en even is lekker lachen. Als dit niet van toepassing is, voelt het eigenlijk alsof je werkt in je eentje. Ook zijn er bedrijven waarbij je regelmatig moet gaan zitten vergaderen en om dat is gemakkelijker als er in een bedrijf geen slechte banden met elkaar zijn. Als de werknemers onderling in ieder geval op een normale manier zijn verbonden dan, is er ook ruimte voor andere zaken zoals bedrijfsuitjes.

Maar los van gezelligheid of niet, in een bedrijf is communicatie met mensen gewoon heel belangrijk. Indien dit er niet is dan lijkt het alsof er een gevoel is van dat je nergens terecht kunt voor vragen of mededelingen. Een goede verbinding tussen werknemers geeft aan dat het een bedrijf een “wij” gevoel creëert en niet een “ieder voor zich” indruk. Je hoeft het natuurlijk ook niet overal mee eens te zijn met anderen maar, je moet minstens wel met anderen een gesprek kunnen voeren. Voor een baas/leidinggevende zou het ook vrij ingewikkeld zijn als er tussen collega’s geen of nauwelijks verbindingen kunnen worden gelegd. Het is als sollicitant ook mooier als je meteen de indruk hebt dat er geen slechte sfeer rondhangt.

Categories: uncategorized